Noile opțiuni de anulare și modificare gratuită a datelor de călătorie vin în sprijinul dumneavoastră

 actualizat: 25 septembrie 2020

 

Dragii noștri călători,

Mulți dintre dumneavoastră sunt pe bună dreptate îngrijorați de răspândirea virusului Corona și ezită să își planifice vacanțele.

Pentru a vă decide mai ușor, CARPATOUR alături de toate companiile partenere a decis să extindă opțiunea de anulare și pe cea de modificare gratuită a datelor de călătorie, pentru rezervări noi pe toate destinațiile.

10px
10px
10px
40px

  

Noutăți croaziere

 

MSC, Costa, NCL, Holland America, Princess Cruises, Royal Carribean, Cunard

actualizat 23 septembrie 2020 

 

 

 

Acum puteți rezerva croaziere fără griji, știind că vă oferim gratuit posibilitatea anulării sau a modificării datelor de călătorie, dacă este necesar. 

 

 

 

MSC Cruises:

 

MSC Cruises a hotărât reluarea unui număr redus de croaziere în Mediterana din 16 august 2020 iar pentru restul itinerariilor din 1 noiembrie 2020.

 

 

MSC CRUISES îmbunătățește itinerariul pentru MSC Magnifica, care va efectua o călătorie de zece nopți în vestul și în estul Mediteranei, oferind oaspeților mai multe destinații de vizitat precum: Livorno, Messina, Valletta, Pireu, Olympia și Civitavecchia.

Compania a extins cursele curente pentru MSC Grandiosa până la sfârșitul anului 2020. Croaziera de Crăciun a navei MSC Grandiosa cu plecare din Genova pe 20 decembrie 2020, va opri în porturile: Civitavecchia, Napoli și Palermo, Valletta.

Noul protocol MSC Cruises include: screening-ul tuturor persoanelor înainte de îmbarcare pe navă, măsuri sporite de igienizare și curățare pe întreaga navă, distanțarea socială gestionată și purtarea măștilor în zonele publice. Standardele solide și riguroase ale protocolului în ceea ce privește sănătatea și siguranța sunt aplicate în mod similar pentru toate excursiile de pe uscat.

Pentru noiembrie și decembrie, compania MSC menține următoarele restricții:

1. Pentru această fază inițială a reluării operațiunilor, cele două nave MSC Cruises vor primi numai oaspeții rezidenți în țările Schengen.

2. Asigurare Covid obligatorie

3. Prezentarea testului negativ Covid pentru cei ce au călătorit în ultimele 14 zile în țările cu risc ridicat de îmbolnăvire

4. Pentru non rezidenți Schengen, rezervările din perioada noiembrie – decembrie 2020 vor apărea cu statutul anulat, astfel toți clienții vor primi un voucher pentru o croazieră viitoare și vor avea posibilitatea de a transfera suma plătită pentru croaziera anulată într-o croazieră viitoare la alegere - pe orice navă, pentru orice itinerariu - până la sfârșitul anului 2021.

Pentru anul 2021 compania MSC a pregătit multe oferte noi cu itinerarii interesante și deosebite, disponibile deja în sistem cu rezervări pentru clienții din toata lumea (inclusiv non rezidenți Schengen).

Dacă planificați o vacanță pentru primăvara – vara sau toamna anului 2021, acum este cea mai bună perioadă de a o rezerva în condiții avantajoase:

1. Avans doar 30 % din costul croazierei, pentru orice rezervare confirmată până în data de 31 octombrie 2020.

2. Modificarea gratuită a croazierei cu până la 15 zile înainte de plecare.

 

Partenerul nostru, compania MSC ne asigură că este capabilă să ofere una dintre cele mai sigure vacanțe, cu cea mai plăcută și interesantă experiență la bord.

 

actualizat 16 septembrie 2020 

 

MSC Cruises a anunțat astăzi că, din păcate, trebuie să amâne reluarea croazierelor pentru MSC Magnifica până la 26 septembrie 2020. În legătură cu introducerea recentă a unor măsuri de testare suplimentare pentru rezidenții Italiei care au călătorit în Grecia, s-au inregistrat anulări și o diminuare a cererii, deoarece itinerariul navei include până la trei porturi in Grecia. Acest lucru a dus la decizia de a întârzia repornirea navei cu patru săptămâni. MSC Cruises consideră că rezervările vor fi in creștere săptămânile următoare din cauza itinerarului foarte apreciat.

 

Rezervările pentru MSC Magnifica și MSC Grandiosa sunt deschise rezidenților din spațiul Schengen, în același timp în această fază timpurie de repornire, majoritatea oaspeților sunt așteptați să fie rezidenți italieni. Drept urmare, plecările de croazieră MSC Magnifica din 29 august până în 19 septembrie au fost anulate. Prima croazieră va pleca din Bari, Italia, cu itinerarul neschimbat, pe 26 septembrie.

 

Oaspeții afectați de croazierele anulate vor fi re-programați într-o altă croazieră - în special pe MSC Grandiosa, care navighează în prezent în vestul Mediteranei - sau vor primi un credit pentru o croazieră viitoare (FCC) si astfel au posibilitatea de a transfera integral suma plătită pentru croazieră anulată pentru o viitoare croazieră la alegerea lor - pe orice navă, pentru orice itinerariu - până la sfârșitul anului 2021.

 

MSC Grandiosa efectuează în prezent croaziere de 7 nopți cu îmbarcare în porturile italiene din Genova, Civitavecchia, Napoli și Palermo și vizitează suplimentar Valetta, Malta.

 

MSC Cruises a confirmat, de asemenea, detaliile sezonului său de iarnă 2020/2021, oferind peste 90 de itinerarii diferite în Caraibe, Mediterana, Emirate, Africa de Sud, America de Sud și Asia - toate regiunile în care MSC Cruises operează în mod tradițional. Itinerariile sunt cuprinse între două și 24 de nopți.

 

 

actualizat 20 august 2020 

 

 

 

Vestul Mediteranei: MSC Grandiosa va pleca în fiecare duminică de la Genova începând din 16 august și va oferi croaziere de 7 nopți care vizitează Italia (Civitavecchia, Napoli, Palermo) și Malta (La Valletta).
Estul Mediteranei: MSC Magnifica va efectua itinerarii de 7 nopți din Bari în fiecare sâmbătă, începând din 29 august și va vizita Grecia (Corfu, Katakolon, Pireu) și Italia (Trieste).
Condiții flexibile de rezervare a croazierei: Toți oaspeții își pot reprograma cu ușurință croaziera gratuit
Planul de protecție obligatoriu COVID: Din motive de siguranță, toți oaspeții sunt obligați să aibă o asigurare dedicată COVID pentru a se îmbarca. Ele pot adăuga asigurările noastre MSC COVID la rezervările lor foarte ușor pentru doar 18 € de persoană.
Vizitarea țărmului doar cu excursii organizate: Pe baza protocolului nostru de sănătate și siguranță, pentru a ajunge la țărm, accesul va fi permis exclusiv în cadrul excursiilor organizate de MSC Cruises.
Măsuri dedicate sănătății și securității: Oaspeții vor fi supuși unei verificări a stării de sănătate care include o revizuire personală a chestionarului de sănătate pe care l-au completat în avans, o verificare contactless a temperaturii și un test COVID-19 al tuturor oaspeților de la terminal înainte de îmbarcare. Oaspeții care călătoresc din orice țări considerate „cu risc ridicat” de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) vor trebui să efectueze un test RT-PCR în termen de 72 de ore înainte de plecarea navei. Rezultatele testelor vor trebui prezentate la terminal înainte de îmbarcare.

 

 

Azi, 16 august 2020, MSC Grandiosa a devenit prima navă din flota MSC Cruises care a reluat croazierele și de asemenea prima navă care a pus în aplicare protocolul companiei pentru sănătate și siguranță. Primii oaspeți s-au îmbarcat în portul Genova, Italia, ajungând la terminalul de croaziere în funcție de intervalele de timp alocate și au urmat noile proceduri de screening universal în conformitate cu protocolul companiei pentru sănătate și siguranță, care include printre altele verificarea temperaturii, completarea unui chestionar de sănătate și un test de antigen COVID-19 pentru fiecare oaspete înainte de îmbarcare. După ce au finalizat acești pași și au primit rezultatele testului în timp ce se aflau în terminal, oaspeții care erau apți să călătorească s-au îmbarcat pe vas conform noilor proceduri de sănătate și siguranță, care includ salubrizarea atât a bagajelor de mână cât și a celor de cală.
Toți oaspeții au primit un dispozitiv brațară MSC Wifi, care le oferă posibilitatea la bord la diferite acțiuni contactless, cum ar fi deschiderea cabinei sau efectuarea de plăți și care ajută, de asemenea, să faciliteze apropierea și urmărirea contactelor, dacă este nevoie. În plus, în ultimele câteva săptămâni, toți membrii echipajului au trecut prin diverse măsuri de verificare a sănătății la fel de stricte, care au inclus 3 teste COVID-19 în diferite faze, precum și o perioadă de izolare înainte de începerea sarcinilor. Fiecare membru al echipajului va fi testat în mod regulat și starea lor de sănătate va fi atent monitorizată.


Gianni Onorato, MSC Cruises CEO: „Este o adevărată plăcere pentru mine să fiu aici și să navighez la bordul primei nave care revine la croazierele mult așteptate, pentru a ne întoarce la serviciu și pentru a putea primi oaspeții noștri. Principalul nostru obiectiv în ultimele luni a fost să punem în aplicare măsurile potrivite care să protejeze sănătatea și siguranța oaspeților, echipajului și a comunităților pe care le vizităm. Dar, în același timp, am lucrat pentru a ne asigura că putem oferi oaspeților noștri o vacanță și o croazieră de care se pot bucura și experimenta în continuare toate elementele pe care le cunosc și le plac de la divertisment și activități la bord până la vizite protejate pe uscat.“

 

După îmbarcarea noilor oaspeți în Civitavecchia, mai mulți oaspeți se vor îmbarca și în porturile din Napoli și Palermo, iar apoi nava va vizita Valetta, Malta, înainte de a se întoarce Duminică la Genova. De-a lungul itinerariului navei, oaspeții se vor putea bucura de orașele vizitate, dar numai ca parte a unei excursii în cadrul MSC Cruises ca un nivel suplimentar de protecție, astfel încât experiența lor mai departe să fie la aceleași standarde ridicate de sănătate și siguranță ca și la bord. Așadar, vizitarea Romei, de exemplu, se va face luând în considerare toate atracțiile din „Orașul etern”, în timp ce se va călătorii cu transferuri igienizate, cu distanțare socială, însoțiți de ghizi turistici și șoferi care respectă, de asemenea, măsurile stricte de sănătate și securitate. Pentru această fază inițială a repornirii operațiunilor, cele două nave MSC Cruises care operează în Marea Mediterană – MSC Grandiosa și MSC Magnifica (în estul Mediteranei) - pentru sezonul actual de vară vor primi deocamdată doar oaspeții care sunt rezidenți în țările Schengen.

 

 

actualizat 11 august 2020 

 

Ne bucurăm să vă anunțăm că cele două nave de croaziere, MSC Grandiosa și MSC Magnifica, vor relua operațiunile în Mediterana începând cu 16, respectiv 29 august 2020, oferind oaspeților din țările Schengen experiențe complete de croazieră. Cele două nave vor fi primele care vor implementa un nou protocol de operare care a fost conceput pentru a proteja sănătatea și siguranța oaspeților, a echipajului, precum și a comunităților locale pe care navele companiei le vizitează. Acest protocol îndeplinește și depășește liniile directoare furnizate de autoritățile de reglementare internaționale și regionale, precum și reglementările stabilite de guvernele din țările în care operează navele de croaziere MSC. MSC Grandiosa va oferi croaziere de 7 nopți în Mediterana de vest, iar MSC Magnifica va naviga în Mediterana de est.

 

actualizat 4 august 2020 

MSC Cruises se pregătește pentru o potențială repornire în această vară în Mediterana. Datele de plecare vor fi stabilite în conformitate cu indicațiile primite de autorități. Printre itinerarile care sunt planificate, se numără Grecia și Malta, unde autoritățile și-au redeschis porturile pentru croazieră și au aprobat protocolul de sănătate și siguranță pentru a sprijini repornirea operațiunilor noastre.


Pentru această fază inițială a repornirii operațiunilor, cele două nave MSC Cruises care operează în Marea Mediterană pentru sezonul actual de vară vor întâmpina inițial doar oaspeții care sunt rezidenți în țările Schengen. În plus, itinerariile lor au fost proiectate în funcție de accesibilitatea porturilor, reducând, dacă este posibil, nevoia invitațiilor să utilizeze transportul public sau zborurile și au fost planificate împreună cu autoritățile.

 

MSC a prelungit voluntar oprirea operațiunilor navelor sale care operează din porturile americane din Caraibe până la 30 septembrie 2020. Această oprire are impact asupra navelor MSC Seaside și MSC Armonia, care erau programate să navigheze în regiune în această perioadă.

De asemenea MSC a hotărât oprirea temporară a croazierelor în Europa de Nord până la sfârșitul sezonului curent, afectând croazierele programate să plece între 1 august și 18 octombrie și oprirea temporară a croazierelor în Canada și New England până la 22 octombrie 2020.

 

Iată noile opțiuni de anulare și modificare pentru linia de croaziere: 

 

Pentru croazierele anulate de MSC (din forță majoră):
- turiștii vor primi un voucher care reprezintă un credit pentru o croazieră viitoare, egal cu valoarea croazierei plătite inițial,
- voucher-ul poate fi folosit pentru orice croazieră cu plecarea până în anul 2021,

- în plus se va primi și un credit la bord în valoare de până la 100 € pe cabină pentru croazierele mai mici de 6 nopți, de până la 200 € pe cabină pentru croazierele de 7 sau mai multe nopți sau de până la 400 € pe cabină pentru croazierele de 21 sau mai multe nopți.
- creditul la bord este rambursabil, dacă nu va fi folosit.

 

Rezervările individuale sau de grup, existente: 
Pentru toți pasagerii care au rezervat deja o croazieră pentru sfârșitul lunii Martie, Aprilie*, Mai, Iunie 2020 și doresc să își modifice data plecării, MSC Cruises oferă posibilitatea ca aceștia să își reprogrameze croaziera, fără a percepe nicio taxa de modificare, dacă schimbarea se face cu până la 48 de ore înaintea plecării.
Condiții:
– croaziera nou rezervată trebuie să se desfășoare în termen de 12 luni de la cea rezervată inițial,
– noua croazieră trebuie să se desfășoare în aceleași destinații precum cea inițială,
– croazierele care pot fi modificate conform condițiilor de mai sus sunt cele cu îmbarcare până pe 30 Iunie 2020,
- în cazul anularii noii croaziere rezervate, aceasta se va supune condițiilor de anulare standard, aplicate pentru croaziera inițială, în funcție de data de plecare a acesteia.
*pentru plecări anulate de către MSC Cruises, linia urmează să revină cu o procedura exactă.

 

 Pentru toate rezervările noi, atât individuale cât și cele de grup:
Linia de croazieră MSC aplică condiții mai flexibile pentru toate rezervările noi făcute începând cu Martie 2020 și confirmate până pe 31 Mai 2020. Aceste condiții se aplică doar la croazierele cu îmbarcare până pe 30 Noiembrie 2020, prin urmare:
- depozit de doar 50 € pe persoană,
- posibilitatea de a anula croaziera cu până la 22 de zile înainte de plecare, fără penalizări (doar pierderea depozitului)
Sub 22 de zile până la plecare, se vor aplica condițiile standard de anulare.

 

Această politică nu se aplică pentru rezervările deja existente (rezervate înainte de martie 2020).

 

 

Valabilitatea si beneficiile cardului de loialitate MSC Voyagers Club sunt prelungite automat cu încă un an până în 31 decembrie 2021.

 

Costa Cruises:

 actualizat 16 septembrie 2020 

 

Costa Cruises a hotărât reluarea croazierelor din luna septembrie pentru Costa Deliziosa cu plecare din Trieste si Costa Diadema cu plecare din Genova, doar pentru cetățenii italieni iar din 1 octombrie 2020 toată flota Costa va relua croazierele.

 

Începând cu 27 septembrie 2020, vor fi puse în vânzare croaziere și pentru rezidenții din țările europene incluse în anexa 20 la Decretul prim-ministrului italian din 7 septembrie și anume: Austria, Belgia, Cipru, Croația, Danemarca , Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveția și Regatul unit. În cazul în care vor fi emise noi decrete guvernamentale sau dispoziții cu privire la acest subiect, Costa își va adapta imediat reglementările și își va informa clienții.

 

  

Prima navă care va naviga pe 6 septembrie va fi Costa Deliziosa, care va naviga în fiecare duminică până pe 27 septembrie oferind croaziere cu plecare din Trieste pentru a vizita Bari, Brindisi, Corigliano-Rossano, Siracusa și Catania. Costa Diadema va urma pe 19 septembrie 2020, cu o croazieră de șapte zile din Genova în Mediterana de Vest, pentru a vizita Civitavecchia / Roma, Napoli, Palermo, Cagliari și La Spezia.

 

La 25 august 2020 Costa devine prima companie de croazieră care a obținut Certificarea RINA Biosafety Trust. RINA este o companie de certificare și clasificare a navelor, veche de peste 150 de ani, care a dezvoltat programul inovator de certificare a sistemului de management.

 

Croazierele din luna septembrie vor fi rezervate exclusiv pentru oaspeții italieni, cu itinerarii de o săptămână în porturile italiene, permițând redescoperirea în siguranță a celor mai frumoase destinații din Italia.

Datele de plecare ale celor două nave sunt confirmate - Costa Deliziosa pe 6, 13, 20, 27 septembrie iar Costa Diadema pe 19 septembrie - în timp ce detalii suplimentare despre itinerarii vor fi anunțate cât de curând posibil.

 

Compania speră că, începând cu luna octombrie, situația va permite primirea la bordul navelor sale și a oaspeților de alte naționalități. Pentru a oferi cea mai bună experiență posibilă de vacanță, protejând în același timp siguranța oaspeților, a echipajului și a rezidenților comunităților locale vizitate, Costa Cruises a dezvoltat "Protocolul de siguranță Costa" pentru flota sa, incluzând noi proceduri de operare ca răspuns la COVID-19.

 

De asemenea Costa Cruises a hotărât anularea croazierelor în Nordul Europei pentru tot sezonul de vară 2020.

Suntem în strânsă legătură cu autoritățile sanitare internaționale și locale, guvernele și organizațiile în timp ce lucrăm pentru a ne pregăti sa reluăm operațiile. Avem deja în aplicare multe dintre protocoalele și resursele care sunt adoptate sub diferite forme de alte industrii și companii, inclusiv stații de dezinfectare a mâinilor de pe fiecare navă, proceduri de depistare a sănătății înainte de îmbarcare, scanere termice și instalații medicale complet funcționale pe fiecare navă. În plus, navele noastre sunt curățate riguros și igienizate în mod regulat cu un dezinfectant dovedit a fi extrem de eficient împotriva bolilor contagioase.

 

 

Pentru toate rezervările noi efectuate până la 30/6/2020, pentru croazierele cu data de plecare 2020 și  2021 (până în februarie 2021) oaspeții au posibilitatea de a anula sau muta rezervarea pentru o nouă croazieră, fără taxe, cu până la 48 de ore înainte de data plecării.

 

Ca industrie, ne concentrăm pe modalități de introducere a unor proceduri de îmbarcare și mai stricte, protocoale suplimentare de sănătate publică și sanitare la bord, capacități de monitorizare, aranjamente de carantină și îngrijire la malul țării pentru oaspeți și echipaj, urmând un proces care va fi ghidat de experți de conducere în sănătate publică. În plus, ca o companie globală, Costa și celelalte mărci Carnival Corporation vizitează anual peste 700 de destinații, astfel că vom colabora strâns cu comunitățile locale din întreaga lume pentru a ne asigura că suntem întotdeauna în conformitate cu liniile directoare, protocoalele și reglementările locale din locurile în care vizita. Deși este încă prea devreme pentru a oferi informații suplimentare despre care vor fi planurile noastre exacte, este important să reținem că revenirea noastră la serviciu va include orice protocoale operaționale îmbunătățite și ghiduri de adunare socială care sunt în vigoare la momentul reluării. a operațiunilor de croazieră.

Când îi întâmpinăm pe oaspeți la bord, putem spune că vom fi foarte bine pregătiți să ne asumăm cea mai mare responsabilitate, care este sănătatea, siguranța și bunăstarea oaspeților noștri, oamenii și locurile pe care le vizităm și echipajul nostru, împreună cu respectarea și protejarea mediului.

 

Datorită continuării situației de urgență legată de pandemia globală a Covid-19 și cu continuarea măsurilor de izolare, precum închiderea porturilor și restricțiile privind circulația persoanelor care nu permit de fapt să funcționeze, Compania prelungește suspendarea pe toată luna iunie. Costa Crociere face măsuri pentru a informa atât agenții de turism, cât și oaspeții afectați de schimbări și li se va garanta o reprotejare în conformitate cu legislația aplicabilă, care oferă cea mai mare garanție în această situație de urgență.

 

Alegeți o croazieră cu data de plecare până la 30 noiembrie 2020:

Rezervați croaziera înainte de 31 mai 2020 și alegeți dintre fascinantele itinerarii în Mediterana, Europa de Nord, Dubai și Emiratele Arabe Unite, sau Orientul Îndepărtat, cu plecări până la 30 noiembrie 2020.

    

Puteți anula croaziera cu până la 48 de ore înainte de plecare:

Aveți până la 48 de ore înainte de data de plecare pentru a amâna croaziera pentru o altă dată și destinație.

 

Primiți un voucher pentru o croazieră viitoare:

Primiți un voucher pentru o croazieră viitoare în valoare cu suma plătită pentru a rezerva o nouă croazieră! Puteți folosi voucher-ul pentru o croazieră viitoare cu plecare înainte de 20 noiembrie 2021.

 

 

 

  

Norwegian Cruise Line

 

 

Norwegian Cruise Line a hotărât reluarea croazierelor din 31 octombrie 2020. Orice croazieră cu plecare în 2020, rezervată cu linia de croaziere Norwegian Cruise Line până la data de 31 decembrie 2020 se poate anula cu până la 48 de ore inainte de imbarcare. Orice croazieră cu plecare până în 31 octombrie 2021, rezervată cu linia de croaziere Norwegian Cruise Line se poate anula cu până la 15 zile înainte de imbarcare. Suma achitată va fi transferată la următoarea croazieră pe care turistul și-o va rezerva în termen de un an de la data anulării. Pasagerii ale căror croaziere au fost  anulate de NCL vor primi automat un voucher în valoare de până la 125% din suma achitată, voucher ce va putea fi folosit pentru croaziere cu plecări până în 31 decembrie  2022. Pasagerii care aleg să nu folosească voucher-ul pentru croaziere viitoare pot alege să primească o rambursare de 100% din suma achitată.

 

 

 

Holland America

Holland America a hotărât reluarea croazierelor din 15 decembrie 2020. Orice croazieră rezervată cu linia de croaziere Holland America beneficiază de noua politică de anulare Rezervați cu Încredere” care le oferă clienților o mai mare flexibilitate pentru a modifica data plecării sau pentru a anula rezervarea. Pasagerii care au plătit integral croaziera și a căror croazieră a fost  anulată de HOLLAND AMERICA vor primi automat un voucher în valoare de până la 125% din suma achitată, voucher ce va putea fi folosit pentru croaziere cu plecări până în 31 decembrie  2022. Pasagerii care aleg să nu folosească voucher-ul pentru croaziere viitoare pot alege să primească o rambursare de 100% din suma achitată.  

Princess Cruises

Princess Cruises a hotărât reluarea croazierelor din 16 decembrie 2020. Pasagerii ale căror croaziere au fost  anulate de Princess Cruises vor primi un voucher ce va putea fi folosit pentru croaziere cu plecări până la 1 Mai  2022.

  

Cunard Cruises

Cunard Cruise Line a hotărât reluarea croazierelor pentru o parte din vapoarele companiei din data de 26 martie 2021.

 

 

Royal Caribbean

 

Royal Caribbean International a hotărât reluarea croazierelor din 1 noiembrie 2020. Orice croazieră rezervată cu Royal Caribbean International, Celebrity Cruises și Azamara beneficiază de noua politică de anulare Navigați cu Încredere” care le permite clienților să-și anuleze orice rezervare de croazieră cu data de plecare până la 31 iulie 2020, cu până la 48 de ore înainte de plecare, primind un credit de 100% din tariful croazierei, sau contravaloarea depozitului în proportie de pâna la 100% în funcție de numărul de zile rămase până la plecare și de tipul de depozit ales inițial de client (depozit rambursabil sau nerambursabil). Creditul returnat îl pot folosi pentru o rezervare ulterioară, pe aceeași linie de croaziere, cu o dată de călătorie de până la 31 decembrie 2021. Această nouă politică de anulare se va aplica atât rezervărilor nou create cât și rezervărilor deja existente.

 

 

 

Celestyal Cruises

 

Operatorul de croaziere mediteraneean Celestyal a anulat toate croazierele până în primăvara viitoare. Linia de croaziere, care a fost una dintre primele care a suspendat operațiunile de croazieră la jumătatea lunii martie, a declarat că va relua croazierele din ​​martie 2021.