Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Conditii de calatorie

Noile opțiuni de anulare și modificare gratuită a datelor de călătorie vin în sprijinul dumneavoastră

Dragii noștri călători,

Datorită contextului dinamic actual, pentru o informare corectă legată de condițiile de intrare pe teritoriul țărilor de destinație, cât si despre condițiile de retur pe teritoriul României, vă recomandăm să consultați site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Externe din România și site-ul Institutului Național de Sănătate Publică.

Click AICI - Lista state cu risc epidemiologic ridicat 21.01.2022

Click AICI - Hotărâre CNSU nr. 5 / 21.01.2022

Click AICI - Hotărâre CNSU nr. 43/ 01.07.2021

Click AICI - Ministerul Afacerilor Externe

Comisia UE a lansat o platforma online https://reopen.europa.eu/ro/. Acest site este updatat constant si are menirea de a furniza cetățenilor UE informații in ceea ce privește granițele, transportul, serviciile turistice, restricțiile de călătorie si masurile adoptate in vederea menținerii sănătății si siguranței publice.

IMPORTANT!

România eliberează din 01.07.2021 la cerere certificatul digital, care are un cod QR cu semnătura electronică.

Începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conțin un cod QR și care pot fi eliberate foarte ușor accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/.

Tranzitarea frontierelor este posibilă și fără existența acestor certificate, dar cu respectarea normelor naționale de carantină din fiecare stat.

Aceste prevederi sunt stipulate în Regulamentul UE 953/2021 și sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat nu și pentru activitățile desfășurate în interiorul teritoriului național al României.

Fiecare țară continuă să fie responsabilă pentru definirea propriilor cerințe și norme de intrare, care nu sunt standardizate la nivelul UE.

Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare!

Echipa CARPATOUR