Noile opțiuni de anulare și modificare gratuită a datelor de călătorie vin în sprijinul dumneavoastră

 

Dragii noștri călători,

Datorită contextului dinamic actual, pentru o informare corectă legată de condițiile de intrare pe teritoriul țărilor de destinație, cât si despre condițiile de retur pe teritoriul României, vă recomandăm să consultați site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Externe din România și site-ul Institutului Național de Sănătate Publică.

 

Click AICI - Ministerul Afacerilor Externe

Click AICI - Lista state cu risc epidemiologic ridicat 21.10.2021

Click AICI - Hotărâre CNSU nr. 90/ 21.10.2021

Click AICI - Hotărâre CNSU nr. 43/ 01.07.2021

 

Comisia UE a lansat o platforma online https://reopen.europa.eu/ro/. Acest site este updatat constant si are menirea de a furniza cetățenilor UE informații in ceea ce privește granițele, transportul, serviciile turistice, restricțiile de călătorie si masurile adoptate in vederea menținerii sănătății si siguranței publice.

 

 

IMPORTANT!

 

România eliberează din 01.07.2021 la cerere certificatul digital, care are un cod QR cu semnătura electronică.

 

Începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conțin un cod QR și care pot fi eliberate foarte ușor accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/.

 

Tranzitarea frontierelor este posibilă și fără existența acestor certificate, dar cu respectarea normelor naționale de carantină din fiecare stat.

Aceste prevederi sunt stipulate în Regulamentul UE 953/2021 și sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat nu și pentru activitățile desfășurate în interiorul teritoriului național al României.

 

Fiecare țară continuă să fie responsabilă pentru definirea propriilor cerințe și norme de intrare, care nu sunt standardizate la nivelul UE.

 

Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare!

Echipa CARPATOUR

10px
10px
10px
40px

Noutăți zboruri 

actualizat 25 septembrie 2020

 

 

 

✈Preț special pentru testul PCR COVID-19 pentru pasagerii Fly Dubai:

 

Pasagerii Fly Dubai care călătoresc din Dubai își pot face testul PCR COVID-19 la prețul special de 180 AED. 

Pasagerii trebuie să prezinte un bilet flydubai valabil împreuna cu un act de identitate Emirates sau o copie a pașaportului, iar taxa de 180 AED va trebui plătită în momentul testării. Pentru a face o programare, va rugam sa apelați centrul de asistență Aster DM Healthcare la 04 440 0500.

 

Rezultatul testului va fi emis în termen de 48 de ore de la testare, astfel încât pasagerii sunt încurajați sa organizeze testarea PCR în conformitate cu programul lor de zbor. 

Pentru ca rezultatul testului să fie emis în termen de 24 de ore, pasagerii pot vizita orice spital Aster din Dubai, clinica Aster din Bur Dubai sau orice clinica Aster din Sharjah, Ajman sau Ras Al Khaimah.

 

Fly Dubai nu este responsabilă in cazul in care rezultatul testului nu va fi eliberat in timp util pentru călătorie.

 

Aceasta informație este disponibilă pe site-ul oficial www.flydubai.com :

https://www.flydubai.com/en/plan/pcr-test-reduced-rates

 

 

 

actualizat 17 iulie 2020 

 

Ținând cont de situația actuală, cursele charter spre Turcia și Egipt, programate până în data de 17.07 nu se vor opera din cauza pandemiei.  

 

 

 

 

 

 

Emiratele sunt pregătite să întâmpine din 7 iulie turiștii în Dubai .

 

Emirates saluta cele mai noi protocoale de transport aerian care vor facilita calatoriile internationale pentru cetatenii E.A.U, rezidenti si turisti. Dubai-ul se deschide pentru afaceri si turism incepand cu 7 iulie si va pune in aplicare masuri de precautie pentru sanatatea si siguranta turistilor si a comunitatii. Aceste protocoale de calatorie catre si din afara aeroporturilor din Dubai le gasiti aiciTotodata, Emirates a lansat astazi un spot promotional pentru a anunta ca Dubai-ul s-a deschis si este gata sa isi intampine turistii din intreaga lume. Acesta poate fi vizionat aici.

Sanatatea si siguranta sunt prioritare: Emirates a implementat un set cuprinzator de masuri la fiecare pas din calatorie pentru a garanta siguranta pasagerilor si angajatilor sai, la sol si in aer, inclusiv distribuirea kiturilor de igiena gratuite care contin masti, manusi, dezinfectant de maini si servetele antibacteriene pentru toti pasagerii. Pentru mai multe informatii despre aceste masuri si serviciile disponibile pentru fiecare zbor, accesati: www.emirates.com/yoursafety.

Restrictii de calatorie: Reamintim pasagerilor ca restrictiile de calatorie raman in vigoare, calatorii vor fi acceptati pe zboruri daca respecta criteriile de eligibilitate si cele de intrare din tarile lor de destinatie. Pentru mai multe detalii vizitati: www.emirates.com/wherewefly. Turistii cu destinatia finala Dubai trebuie sa detina o polita de asigurare de sanatate internationala care acopera bolile cauzate de Covid-19, pe toata durata sederii. Mai multe informatii despre cerintele de intrare in Dubai gasiti aici.

 

Cetatenii E.A.U si rezidentii: Rezidentii care se intorc in Dubai pot verifica cele mai noi cerinte la: www.emirates.com/returntoDubai

 

  

Începând   cu   2.07.2020 se   reiau   cursele   charter spre Rodos, Creta, Antalya și Hurghada.

 

 

 

Nou: zboruri directe spre Salzburg și Viena

de la 40 euro / persoană / dus-întors

Tarifele diferă în funcție de disponibilitatea din momentul rezervării ferme.

Curse directe spre cele mai căutate destinații.

 

 

  

Blue Air reia zborurile regulate de la începutul lunii iulie.

lista zborurilor o puteți vedea pe site-ul oficial Blue Air:  https://www.blueairweb.com/ro/ro/

 

Dupa cum stiti deja, restricțiile de calatorie impuse de guvernele statelor europene in efortul comun de a opri epidemia de SARS-CoV-2 continua, fiecare stat emitand reglementari specifice privitoare la deschiderea frontierelor nationale. In acest context, Blue Air isi va relua zborurile regulate la inceputul lunii iulie, după un program corelat cu masurile de biosecuritate implementate la nivel european. 

 

Zboruri la cerere 

Pana la reluarea zborurilor regulate, Blue Air continua să opereze zboruri la cerere si charter , tinand cont de reglementarile de calatorie specifice fiecarei destinatii si de cererea inregistrata pentru fiecare dintre acestea , facand astfel posibila mobilitatea acelor pasageri pentru care deplasarea este imperios necesara (deplasarile catre locul de munca sau repatrieri). 

 

 

Măsuri excepționale de siguranță

Blue Air a implementat protocoale exceptionale de siguranta la bordul aeronavelor, menite sa aiba grija de pasagerii si de echipajele sale. Inca din luna februarie, cand in tara era confirmat un singur caz de infectare cu SARS-CoV-2, Blue Air a fost prima si singura companie aviatica din Romania ale carei aeronave au fost supuse zilnic procesului de nebulizare, folosind substante care sterilizeaza intreg spatiul in care sunt distribuite. Acest proces modern de sterilizare si dezinfectare va fi mentinut pe termen nelimitat.

 

In plus, aeronavele Blue Air sunt dotate cu filtre HEPA de aer, care capteaza peste 99,97% dintre microbii aerieni din aerul filtrat, iar pasagerilor le distribuim servetele cu alcool si gel dezinfectant. 

 

Pentru pasageri, este obligatorie purtarea mastilor pe tot parcursul calatoriei, dezinfectarea mainilor, precum si evitarea deplasarilor in cabina, iar îmbarcarea se face cu un singur bagaj de mana, de dimensiunile 55 x 40 x 20 cm și cu greutatea maximă de 10 kg.. Echipajele vor instrui pasagerii referitor la masurile de sigurantă sanitara si se vor asigura ca acestea sunt respectate.

 

 

Toti pasagerii au obligația de a citi si respecta masurile suplimentare de protectie si preventie publicate pe website-ul Bue Air.

   

British Airways,

 

Anunță toți pasagerii, despre măsura de auto-izolare obligatorie timp de 14 zile, impusa de Guvernul Britanic tuturor celor care sosesc in Marea Britanie după data de 8 iunie 2020.