5px
85px

Schi în Elveția

St. Moritz este un paradis pentru iubitorii de schi și una dintre cele mai vechi stațiuni montane din lume. Este situat lângă un mic lac pitoresc, aproape de Valea Engadinei. Acest oraș este o stațiune de schi foarte renumită, care atrage turiștii nu numai pentru că aici s-au desfășurat două jocuri olimpice de iarnă, ci și pentru că stațiunea oferă turiștilor accesul la nenumărate zone frumoase  si domenii schiabile cu diferite niveluri de dificultate.

St. Moritz se află la doar câteva ore cu mașina și trenul de aeroporturile din Zurich și Milano. Călătoria cu trenul poate dura mai mult decât cea cu mașina, dar priveliștile sunt spectaculoase!

Aeroporturi internaționale apropiate de St Moritz:Aeroportul din Zurich 229km / 2 ore 45 minute, Aeroportul Milano Malpensa 251km / 3 ore, Aeroportul din Geneva 478km / 5 ore

Transferuri de la aeroport: St Moritz se află la mai puțin de 3 ore de Zurich, sau Milano și la 4 ore de Munchen. Orele de tren sunt mai lungi, dar secțiunea finală a călătoriei este spectaculoasă! Desigur, puteți închiria o masină din aeroport.

40px

Zermatt se află în cantonul Valais din sudul Elveției și este o stațiune montană renumită pentru schi, alpinism și drumeție. Orașul se află la o altitudine de aproximativ 1.600 de metri sub vârful Matterhorn, cel mai cunoscut munte din Elveția, care are forma de piramidă. Drumul principal este Banhofstrasse, care este plin de magazine, hoteluri și restaurante. În Zermatt puteți găsi, de asemenea, un patinoar public în aer liber unde vă puteți testa abilitățile.

Zona de schi Breuil-Cervinia Valtournenche Zermatt (domeniu schiabil de 200 km iarna, 26,5 km vara, cu 53 de telescaune). Zermatt are o zonă de schi imensă, care face legătura cu stațiunea de schi italiană din Cervinia. O parte a zonei de schi se află pe ghețarul Theodul, iar cel mai înalt punct este Klein Matterhorn la 3880 de metri altitudine. Există două telecabine, un funicular, precum și calea ferată Gornergrat care oferă acces la zona de schi.

Puteți zbura cu Air Zermatt din oricare aeroport major regional. În caz contrar, cel mai apropiat aeroport este în Sion, dar datorită programului de zbor foarte limitat, majoritatea turiștilor optează pentru aeroporturile Geneva, Zurich sau Milan Malpensa. De acolo puteți rezerva un transfer cu limuzină sau un van pentru a ajunge la Zermatt.

De asemenea se poate ajunge foarte ușor cu mașina sau cu trenul.

40px

Davos este o stațiune de iarnă și de vară situată în zona Graubünden din estul Elveției. La începutul anilor 1990, Davos a devenit celebru pentru găzduirea Forumului Economic Mondial, o adunare anuală de iarnă a politicienilor și finanțatorilor internaționali care reprezentau o elită transnațională. Împreună cu orașul Klosters din apropiere, Davos oferă o mare varietate de activități sportive de iarnă, precum și trasee de drumeție de vară, în mijlocul unor peisaje alpine uimitoare. Fiind cea mai mare zonă de schi din Elveția, este ușor să fii copleșit de Davos-Klosters, având șase zone de schi, sute de kilometri de pârtii, este ușor de înțeles de ce este atât de renumită.

Zurich, cel mai apropiat aeroport internațional, se află la 154 km de Davos iar de la aeroport la Davos ajungeți cu mașina în 2 ore.

85px

Schi în Austria și Germania

40px

Schi în Germania

Oberstdorf: un paradis însorit de vacanță în Alpi. Turiștii se bucură aici de un sat romantic, o idilă liniștită, un peisaj natural magnific care se întinde cât vezi cu ochii și un amalgam de vieți moderne și vechi tradiții. Oberstdorf oferă nenumărate opțiuni de agrement și gazde prietenoase. Cazarea cuprinde o ofertă largă, de la hoteluri de lux pentru o ședere relaxantă de wellness, apartamente confortabile de vacanță, care sunt o bază ideală pentru vacanțe active până la pensiuni confortabile pentru weekend-uri lungi petrecute la schi sau pur și simplu savurând peisajele uimitoare. 130 km de pârtii și 76 km de piste de schi de fond vor satisface orice dorință a oaspeților.

La Oberstdorf se ajunge ușor din Munchen sau din vest prin Immenstadt. Oberstdorf se află la o oră și jumătate de mers cu mașina de Friedrichshafen.