Noile opțiuni de anulare și modificare gratuită a datelor de călătorie vin în sprijinul dumneavoastră

 

Dragii noștri călători,

Datorită contextului dinamic actual, pentru o informare corectă legată de condițiile de intrare pe teritoriul țărilor de destinație, cât si despre condițiile de retur pe teritoriul României, vă recomandăm să consultați site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Externe din România și site-ul Institutului Național de Sănătate Publică.

 

Click AICI - Ministerul Afacerilor Externe

Click AICI - Lista state cu risc epidemiologic ridicat 21.10.2021

Click AICI - Hotărâre CNSU nr. 90/ 21.10.2021

Click AICI - Hotărâre CNSU nr. 43/ 01.07.2021

 

Comisia UE a lansat o platforma online https://reopen.europa.eu/ro/. Acest site este updatat constant si are menirea de a furniza cetățenilor UE informații in ceea ce privește granițele, transportul, serviciile turistice, restricțiile de călătorie si masurile adoptate in vederea menținerii sănătății si siguranței publice.

 

 

IMPORTANT!

 

România eliberează din 01.07.2021 la cerere certificatul digital, care are un cod QR cu semnătura electronică.

 

Începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conțin un cod QR și care pot fi eliberate foarte ușor accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/.

 

Tranzitarea frontierelor este posibilă și fără existența acestor certificate, dar cu respectarea normelor naționale de carantină din fiecare stat.

Aceste prevederi sunt stipulate în Regulamentul UE 953/2021 și sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat nu și pentru activitățile desfășurate în interiorul teritoriului național al României.

 

Fiecare țară continuă să fie responsabilă pentru definirea propriilor cerințe și norme de intrare, care nu sunt standardizate la nivelul UE.

 

Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare!

Echipa CARPATOUR

10px
20px
40px

 Înainte de a vă rezerva zborul

 

 

Verificati daca exista restrictii de calatorie

Inainte de a rezerva zborul, verificati pe link-ul urmator conditiile de calatorie si restrictiile pentru destinatia dvs. :

https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm

Verificati daca exista cerinte de carantina

Nu uitati sa verificati daca exista conditionari de carantina pentru data la care veti ajunge la destinatie, precum si pentru data de intoarcerea, daca intentionati o calatorie dus-intors.

 

 

Înainte de a pleca de acasă

 

Verificati daca aveti toate documentele necesare calatoriei

Daca este necesar, trebuie sa descarcati si sa completati un formular de declaratie de sanatate pe care sa il prezentati la aeroport. Daca nu aveti toate documentele necesare pentru destinatia dvs,nu veti putea fi imbarcati.

Asigurati-va ca nu aveti simptome specifice COVID-19.

La aeroport veti fi supus screening-ului termic si trebuie sa fiti sigur ca nu aveti simptome inainte de a calatori. Simptomele COVID-19 includ urmatoarele: febra, tuse, dificultati de respiratie, dureri musculare, cefalee.

Efectuati check-in-ul online.

Daca este disponibil,va rugam sa efectuati check-in-ul online pentru zborul dvs. pentru a ajuta la reducerea contactului cu personalul aeroportului si pentru a sprijini masurile de distantare sociala.

Pregatiti o trusa de igiena pentru calatorii

Purtati propria trusa de igiena pentru calatorie cu dvs. la aeroport. Includeti suficiente masti pentru intreaga durata a calatoriei, impreuna cu solutia de igienizare a mainilor (mai putin de 100ml) si servetele antibacteriene.

Limitati bagajul de mana

Bagajul de mana va fi extrem de restrans. Vi se va permite sa transportati o singura piesa de bagaj de mana, care ar trebui sa fie de dimensiunea unei genti mici de mana, servieta sau geanta de laptop si sa cantareasca mai putin de 7 kg. Includeti numai elemente esentiale. Asigurati-va ca aveti trusa de igiena pentru calatorie, precum si toate documentele necesare pentru calatorie, inclusiv pasaportul si alte obiecte de valoare. declaratia de sanatate completata, itinerariul complet si permisul de imbarcare daca ati putut face check-in-ul online. Trolerele si alte bagaje de mana de dimensiuni mari nu vor fi acceptate in cabina.

Purtati masca

Inainte de a pleca de acasa, spalati-va pe maini si puneti-va masca.  Va fi necesar sa o purtati in fiecare etapa a calatoriei dvs. din momentul plecarii de acasa pana la destinatia finala.

 

 

La aeroport

 

Ajungeti la timp la aeroport

Pentru a permite screening-ul termic si alte proceduri suplimentare, ar trebui sa ajungeti la aeroport (purtand masca) cu 3 ore inainte de zbor. Verificarile de temperatura pot avea loc inainte de check-in dar si in alte puncte din aeroport.

Prezentati formularul de declaratie de sanatate

Va rugam sa aveti pregatita declaratia de sanatate completata pentru a putea fi prezentata personalului cand intrati in cladirea terminalului.

Lasati bagajul la Bag-drop desk

Daca ati efectuat check-in-ul online si ati imprimat cartea de imbarcare, puteti sa va lasati bagajul la Bag-drop Desk.

Traversati punctele de securitate si emigrare

Purtati masca in timp ce treceti prin filtrele de securitate si emigrare si continuati sa pastrati distanta sociala urmand insemnele pentru pastrarea distantei ce au fost amplasate pe podele si in zonele de asteptare evitand zonele aglomerate. Nu uitati sa folositi statiile de igienizare pentru maini instalate in aeroport. Va rugam sa retineti ca Smart Gates in aeroportul Dubai International nu pot fi folosite in prezent.

Asteptati imbarcarea

Cand ajungeti la portile de imbarcare,continuati sa  purtati masca si sa pastrati distanta sociala asteptand in locurile desemnate. Pe aeroportul Dubai International numarul magazinelor de alimente si bauturi va fi redus, iar zona destinata fumatului va fi inchisa. Va rugam sa retineti ca Business Lounge-ul flydubai din aeroportul Dubai International este in prezent inchis.

Imbarcati-va

Pastrati distanta sociala fata de ceilalti pasageri si fata de personalul din aeroport. Pentru ca imbarcarea sa se desfasoare in conditii optime, va rugam sa aveti pasaportul deschis la pagina cu fotografia. Pentru a va putea urca in avion trebuie obigatoriu sa purtati masca.

Imbarcati-va in autobuz

Vi se va permite sa urcati in autobuz doar daca purtati o masca. Capacitatea autobuzului va fi limitata, astfel incat sa puteti mentine o distanta sociala de 2 metri fata de ceilalti pasageri.

 

 

La bordul aeronavei

 

Urcarea in aeronava

Continuati sa va purtati masca in timp ce urcati in aeronava. Tineti cartea de imbarcare la distanta de un brat, pentru ca un membru al echipajului sa il poata verifica. Dupa verificarea cartii de imbarcare, depozitati-va  bagajul de mana si ocupati-va locul rezervat.

Ocuparea locului prealocat.

In timpul zborului,trebuie sa ramaneti pe scaunul atribuit si sa va mentineti centura de siguranta fixata. Limitati-va miscarea in aeronava pentru a evita contactul apropiat cu echipajul si alti pasageri. Va rugam sa nu intrati in zona destinata doar echipajului aeronavei. Apasati butonul pentru apelarea echipajului daca doriti sa atrageti atentia unui membru al echipajului.

Mancarea la bordul aeronavei

Pentru a minimiza contactul intre echipaj si pasageri, nu se vor servi mese in timpul zborului.Veti gasi cutia cu mancare pe scaunul prealocat impreuna cu servetele pentru igienizarea mainilor. Va informam ca la bordul aeronavei nu se vor mai putea cumpara gustari sau bauturi.

Duty free si serviciul de divertisment la bordul aeronavei

Serviciile de duty free si divertisment nu vor mai fi disponibile la bordul aeronavelor flydubai.

Toaletele de la bordul aeronavei

Va rugam sa folositi pe cat posibil toaletele din spatele aeronavei si doar cand este strict necesar. Daca este necesar va rugam sa folositi toaleta din spatele aeronavei, dar incercati sa reduceti vizitele la toaleta pe cat posibil pentru a proteja echipajul si pasagerii.

Protejati echipajul si ceilalti pasageri

Purtati masca pe toata durata zborului si igienizati-va mainile in mod regulat. Daca trebuie sa stranutati sau sa tusiti, va rugam sa faceti asta intr-un servetel.

Urmati instructiunile echipajului

Urmati intotdeauna instructiunile echipajului nostru de cabina si respectati orice solicitare de a va lua temperatura sau de a completa formularele cerute de autoritatile din  tara de destinatie.

Anuntati echipajul daca va simtiti rau

Daca incepeti sa va simtiti rau in orice moment in timpul zborului sau aveti dificultati de respiratie, trebuie sa informati imediat un membru al echipajului si sa urmati instructiunile primite

 

 

Sosirea la destinație

 

Parasirea aeronavei

Continuati sa va purtati masca in timp ce parasiti aeronava, preluandu-va propriul bagaj de mana. Daca exista aglomeratie pe culoar, ramaneti asezati pana cand puteti pleca si mentineti in continuare o distanta sigura fata de alti pasageri.

Fiți pregatit  pentru investigarea medicala

Screening-ul medical (inclusiv testarea temperaturii) poate avea loc si la sosirea la destinatie. Deasemenea, vi se poate solicita sa prezentati documentatia care sa indice ca sunteti negativ pentru Covid-19. In plus,s-ar putea sa vi se impuna sa inrati in carantina sau autoizolare. Este posibil ca aceste cerinte sa fie indeplinite cu costul propriu. Costurile aferente carantinarii este posibil sa fie suportate de pasager.

Filtrul de securitate-emigrare

Continuati sa va purtati masca in timp ce treceti prin filtrul de securitate si emigrare si continuati sa pastrati distanta sociala, urmand insemnele pentru pastrarea distantei ce au fost amplasate pe podele si in zonele de asteptare evitand zonele aglomerate. Nu uitati sa folositi statiile de igienizare pentru maini. Va rugam sa retineti ca Smart Gates in Dubai International nu pot fi solosite in prezent. Daca va transferati pe un alt zbor si nu aveti carte de imbarcare, va trebui sa mergeti la biroul de transfer.

Ridicati-va bagajul

Continuati sa  purtati masca in timp ce asteptati bagajul. Pentru a evita aglomeratia stati departe de banda de bagaje pentru a permite si altor pasageri sa isi recupereze bagajul. Dupa ce ati recuperat propriul bagaj, stergeti manerele acestuia cu un servetel antibacterian.